Monday, February 25, 2013

BRAZIL ÓRIÁSLAPU - TÉLÁLLÓ! 5 db mag! 1FT NMÁ! - Jelenlegi ára: 1 Ft

Brazil óriáslapu - Gunnera manicata
Dél-Amerika meghökkentő méretű óriása, amely egyre több európai kertet is meghódít.
Télálló: -20 °C-ig!!!
Meghökkentő mérete miatt Észak-Európa parkjaiban és botanikus kertjeiben szívesen ültetik dísztavak mellé. Földalatti rizómarendszert és rövid földfeletti törzset fejlesztő évelő kétszikű növény. Sötétzöld, feltűnően erezett tenyeresen karéjos leveleinek átmérője a megfelelő környezeti feltételek mellett könnyen eléri a 2, 5 métert. A levélnyél ill. a levél és a levél erezete a fonákon vöröslő tüskékkel borított. Buzogányszerű virágzata 80 - 100 cm magas, virágai vöröses barna
Mind a fiatal növényeket, mind a több éves kifejlett példányokat tartsuk félárnyékos helyen. A magas páratartalmat a kisebb méretű növényeknél gyakori vízpermetezéssel biztosíthatjuk, az idősebb kifejlett példányok esetében pedig kerti tavak, csobogók közelségével. Kiültetésre csak az idősebb, két-három évig konténerben nevelt növények alkalmasak, addig fagymentes növényházban, vagy télikertben kell teleltetni.
A nyári időszakban rendkívül fontos, hogy a talaja ne száradjon ki, ezért gyakran és bőségesen öntözzük. A magas víz-és tápanyagfelvétel hatásától megnőtt levelek az első téli fagyoktól összeesnek. Ilyenkor a leveleket levághatjuk, és a talaj felszínét legalább 40 cm magasságban száraz takarással borítsuk be, amely maradjon rajta az első, megbízhatóan fagymentes éjszakákig. A téli időszakban a rizómának nincs szüksége sok vízre, könnyebben átteleltethető szárazabb feltételek mellett.
Csíráztatása:   Egész évben vethető. Áztatás nélkül, laza szerkezetű virágföldbe kb. 0, 5 cm mélyre, éppen takarva homokkal vessük az apró magokat. Tartsuk nyirkosan a földet.
1 adag 5 db magot tartalmaz!  
Több vásárolt tétel esetén is változatlan marad a postaköltség.
A termékek összevárhatóak, de kérlek ezt jelezd felém.
Licitet nem törlök, kérlek ennek tudatában licitálj!
Kérem a Tisztelt vásárlót, hogy 3 napon belül vegye fel velem a kapcsolatot email-en. Köszönöm!
Rózsaszín csekkes befizetést bankszámlára nem fogadok el.
Nézz szét további termékeim között is! (Sok 1 ft-ról indul)
Köszönöm, hogy benéztél hozzám: )



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-03-06 09:25
. BRAZIL ÓRIÁSLAPU - TÉLÁLLÓ! 5 db mag! 1FT NMÁ! - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 comments:

Post a Comment